Cabinetul de psihoterapie va asigura o rezolvare cât mai eficientă si prompta a problemelor Dvs. prin psihoterapie online care se desfasoara cu ajutorul unui psiholog online  care are rezultate clare și dovedite științific fie prin participarea fizica a Dvs. in cadrul ședințelor desfășurate in cabinet, Psihoterapeut Stoica Andreea Simona - Telefon: 0723 841 059

asi

CINE SUNT EU

DESPRE MINE

M-am gandit sa va vorbesc putin despre mine pentru a intelege mai bine cine sunt eu si care sunt calificarile mele :sunt psiholog, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala, consilier psihologic si hipnoterapeut de orientare hipnoza clinica si ericksoniana fiind membra a Colegiului psihologilor din Romania. Am formare in psihologia de cuplu si de familie. Sunt de asemenea membra in asociatia AHPCC ( Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala) Ca psiholog, am competente si pe Psihologia muncii si organizationala si psihologia transportului fiind membra a colegiului Psihologilor din Romania . De asemenea, am terminat si programul de studii psihopedagogice din cadrul departamentului pentru pregatirea Personalului didactic. Am terminat Facultatea de Psihologie-Sociologie, sectia Psihologie, am urmat Masteratul de Psihoterapie cognitiv-comportamental, hipnoza clinica si ericksoniana , Consiliere Psihologica si Psihoterapie din cadrul aceleasi universitati.Formare in Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si in Consiliere Psihologica Cognitiv-Comportamentala, fiind atestata de Colegiul Psihologilor din Romania ca si Consilier psihologic si Psihoterapeut. Am terminat si facultatea de Drept si Administratie publica specializarea Drept si sunt si licentiata in Drept.

In primul an de facultate am fost selectata sa lucrez cu copiii cu autism si adhd si am facut terapie ABA timp de 6 ani . De asemenea am facut voluntariat in cadrul asociatiei non guvernamentala Crucea Rosie sector 4 ,mi-a placut foarte mult sa lucrez cu oamenii aflati in situatii delicate si sa ii invat sa treaca peste problemele cu care se confrunta.

De asemenea am lucrat si in primaria sectorului 5 in departamentul de preventie abandon si protectia minorului. Am lucrat cu copii defavorizati si in situatii financiare precare care trebuiau mentinuti intr-un sistem de scolarizare, integrati in societate si invatati cum sa faca fata sistemului de invatamant. In perioada masteratului am lucrat in practica cu adulti cu probleme psihice din cadrul spitalului de psihiatrie din Bucuresti. Am lucrat cu batrani dintr-un azil din Bucuresti pentru gestionarea sentimentului de abandon pe care il aveau dar si pentru starile depresive prin care treceau asa am inceput sa vad cat de mult ne poate afecta felul in care gandim si cat de pretios este sa invatam ca putem alege sa gandim diferit.

Am continuat sa fac voluntariat in domeniul sanatatii mintale si am inceput sa lucrez cu copii si adolescenti cu probleme emotionale si/sau comportamentale. A fost dureros sa vad impactul pe care pot sa-l aiba parintii asupra unui copil si cat de putin constienti suntem uneori de acest lucru.

In prezent colaborez cu un liceu din Bucuresti pentru a face psihoeducatie tinerilor si pentru a le oferi o perspectiva asupra vietii precum si oferirea unei consilieri psihologice in cariera.

In aceasta perioada lucrez ca psihoterapeut cu persoane cu schizofrenie, tulburare schizoafectiva, tulburare bipolara, depresie, atacuri de panica, anxietate generalizata, tulburare obsesiv-compulsiva si tulburari de personalitate.

In prezent am un contract de colaborare cu postul radio : radiofxnet.ro pentru emisiunea Psihologia Succesului ; colaborez cu revista EUROPEANA UltraPsihologie de Psihologie si Coaching ; colaborez cu televiziunea TRINITAS. Sunt angajata pe postul de psiholog in cadrul Spitalului de Urgenta Bagdasar-Arseni, Bucuresti.

Desi am lucrat cu persoane foarte diferite – de la copii la adulti, de la persoane cu boli somatice sau tulburari emotionale la persoane dornice sa se dezvolte, sa aiba o viata mai buna, motto-ul meu este : ‘’Dumnezeu ii supune la incercari pe cei pe care ii iubeste cel mai mult iar eu ma consider o norocoasa ca lucrez cu oamenii pe care Dumnezeu ii iubeste “” si de asemenea cred cu toata taria ca nu este o rusine sa ceri ajutor si nici sa il accepti atunci cand acesta ti se ofera.

De foarte multe ori am primit intrebarea : De ce am ales sa devin psiholog ? Iar raspunsul ar fi urmatorul : cu multi ani in urma, am trecut prin stari de anxietate severa cu atacuri de panica si stari depresive. Atunci nu intelegeam ce am si de ce mi se intampla mie toate lucrurile acestea, eram furioasa, nervoasa, revoltata si totodata descurajata. Cel mai mult ma durea ca cei dragi mie nu stiau ce mi se intampla, ce am si imi spuneau sa fiu puternica pentru ca voi trece peste.Ceea ce ei nu intelegeau era ca eu nu puteam sa trec singura peste asta si aveam nevoie de cineva pentru a realiza acest lucru si acel cineva era un psiholog. Dumnezeu a avut grija de mine si mi-a scos in cale un om bland si cu multa rabdare care a facut MINUNI. Din acel moment am spus ca si eu vreau sa fac proprile mele MINUNI si vreau si eu sa raman in amintirea cuiva drept persoana care i-a fost acolo la greu si care l-a facut bine. Asa m-am decis sa devin psihoterapeut si sa impart mai departe binele pe care il pot face pentru semenii mei





 

 

 

 

 

Curriculum vitae

Europass

 

 

 

Informaţii personale

 

Nume / Prenume

Stoica Andreea Simona

Adresă(e)

Str. Aurel Perșu, nr. 100B, sect. 4, București

Telefon(oane)

0723 841 059 

 

 

 

 

E-mail(uri)

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Naţionalitate(-tăţi)

româna

 

 

Data naşterii

22-03-1988

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Experienţa profesională

 

 

 

Perioada

2014 - prezent

Funcţia sau postul ocupat

Psihoterapeut cognitiv-comportamental

Activităţi şi responsabilităţi principale

- terapie cognitiv-comportamentala cu copii cu ADHD, autism, terapie cu adultii individuala, terapie de cuplu de tipul cognitiv-comportamentala

terapie cognitiv-comportamentala cu adultii cu urmatoarele diagnostice:

- tulburare anxios-depresiva ( tehnici de interventie terapeutica pe protocolul de anxietate si depresie)

- tulburare de panica si agorafobie ( evaluarea clinica initiala a anxietatii si a evitarii; luarea in considerare a tratamentului medicamntos; socializarea; expunerea; interventia cognitiva; dezvolatrea mecanismelor de coping pentru imbunatatirea managementului stresului; terminarea tratamentului)

-tulburarea anxioasa( evaluarea clinica initiala a simptomelor anxioase; familiarizarea cu interventia; desensibilizarea; evaluarea cognitiva; reducerea stresului; tehnici de coping si de restructurare cognitiva)

-depresie ( interventie terapeutica in colaborare cu psihiatrul curant al clientului pentru monitorizarea procesului terapeutic dar si a celui psihomedicamentos ; evaluarea cognitiva, comportamentala si interpersonala, activarea comportamentala,interventii cognitive, finalizarea interventiei)

-tulburare fobica( interventie terapeutica axata cu preponderenta pe protocolul de desensibilizare )

- dezvoltare personala cu copii si adulti ( pe increderea in sine, optimizarea progresului scolar, cresterea rezistentei la frustrare cu adultii si copii, managerierea situatiilor stresante premergatoare aparitiei starilor de anxietate, invatarea comunicarii asertive, rezolvarea conflictelor intr-un mod asertiv)

-depresia post-partum( tehnici terapeutice pt interventia imediat dupa nastere)

- tehnici de hipno-terapie ( hipnoza clinica si ericksoniana)

-stres post-traumatic ( interventia rapida in situatii cu factor crescut de traumatizare psihica; evaluarea clinica initiala a evenimentului traumatic si a simptomelor aferente, luarea in considerare a tratamentului medicamentos; familiarizarea cu interventia; training de management) a anxietatii; expunerea; restructurarea cognitiva; gestionarea problemelor de viata)

-tulburarea obsesiv-compulsiva ( evaluarea clinica a simptomelor tulburarii obsesiv-compulsive; luarea in considerare a tratamentului medicamentos; familiarizarea cu interventia; dezvoltarea motivatiei; trainingul de relaxare; expunerea; restructurarea cognitiva; prevenirea recaderii; terminarea interventiei)

- tehnici de negociere( rezolvarea conflictelor intr-un mod eficient si benefic pentru ambele pati implicate in procesul de negociere)

-monitorizarea evolutiei fiecarui client in parte prin alcatuirea dosarului personal

-interventia teraputica a copilului abuzat

 

Numele şi adresa angajatorului

Cabinet Individual de Psihologie Stoica Andreea Simona

Tipul activităţii sau sectorul de activitate

 

Perioada

Funcţia sau postul ocupat

Activităţi şi responsabilităţi principale

 

 

 

 

 

 

Numele şi adresa angajatorului

Tipul activităţii sau sectorul de activitate

 

Perioada

Funcţia sau postul ocupat

Activităţi şi responsabilităţi principale

 

 

 

 

 

 

Numele şi adresa angajatorului

Tipul activităţii sau sectorul de activitate

 

Perioada

Funcţia sau postul ocupat

Activităţi şi responsabilităţi principale

Numele şi adresa angajatorului

Tipul activităţii sau sectorul de activitate

 

 

 

Consiliere psihologică

 

2012 – 2014

educator de specialitate

- preventie abandon familial, mentinerea in sistemul de scolarizare, integrarea in societate a copiilor de etnie rroma, integrarea in societate a copiilor abandonati, integrarea in societate a copiilor defavorizati, optimizarea rezultatelor scolare

- intocmirea fiselor individuale; raporturi de reevaluare; consiliere parentala; consilierea copilului abuzat;integrarea in colectivitate; mentinerea progresului scolar, monitorizarea aportului nutritional in vederea unei alimentatii corespunzatoare fiecarui palier de varsta in parte, monitorizarea periodica a frecventei scolare

Primaria sectorului 5

Administrație publică

 

2009 – 2012

asistent personal al persoanei cu handicap

terapie cu copii autisti si cu ADHD, interventie logopedica, interventie comportamentala, interventie terapeutica, monitorizarea sistematica a evolutiei fiecarui copil in parte, testarea progresului obtinut, mentinerea progresului obtinut

interventia logopedica prin intermediul fiselor de lucru specifice fiecarei grupe de varsta in parte, observarea felului in care fiecare copil in parte raspunde tratamentului psihomedicamentos, alcatuirea de pictograme pentru fiecare grupa in parte, observarea progresului personal, mentinerea progresului personal

Primaria sectorului 5

Administrație publică

 

2011- 2012

Specialist inbound - outbound

Managerierea situației departamentului complaining și sales

Studio Moderna

Activitate comercială

 

 

Educaţie şi formare

 

 

 

Perioada

2012 – 2014

Calificarea / diploma obţinută

master

Disciplinele principale studiate / competenţe profesionale dobândite

Tehnici de terapie cognitiv-comportamentală, tehnici de relaxare, tehnici de hipnoză clinică si hipnoză ericksoniană, tehnici de intervenție in terapia de cuplu și de familie

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare

Universitatea Titu Maiorescu București

Nivelul în clasificarea naţională sau internaţională

 

Perioada

Calificarea / diploma obţinută

Disciplinele principale studiate / competenţe profesionale dobândite

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare

Nivelul în clasificarea naţională sau internaţională

 

 

Perioada

Calificarea / diploma obţinută

Disciplinele principale studiate / competenţe profesionale dobândite

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare

Nivelul în clasificarea naţională sau internaţională

Psihoterapeut cognitiv-comportamental

Hipnoterapeut (hipnoză clinică și ericksoniană)

 

2007 – 2011

Licențiată in drept

Drept si administrație publică

 

Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Drept și Administrație Publică București

 

Licențiată in drept

 

 

 

 

2007 - 2010

Licențiată in psihologie

Socio-psihologie

 

Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Socio-Psihologie București

 

Licențiată in psihologie

 

 

Aptitudini şi competenţe personale

 

 

 

Limba(i) maternă(e)

româna

 

 

Limba(i) străină(e) cunoscută(e)

engleză

Autoevaluare

 

Înţelegere

Vorbire

Scriere

Nivel european (*)

 

Ascultare

Citire

Participare la conversaţie

Discurs oral

Exprimare scrisă

Limba

 

 

10

 

10

 

10

 

10

 

9

Limba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*) Nivelul Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine

 

 

Competenţe şi abilităţi sociale

Spirit de echipă, capacitate de adaptare sporită, comunicare, seriozitate, capacitatea de asimilare de noi informații si noi abilități, disponibilitae pentru implicare in activități socio-culturale

 

 

Competenţe şi aptitudini organizatorice

Abilități de conducător, capacitate de analiză și sinteză, spirit organizatoric, capacități decizionale, aptitudini de coordornare, capacitate de auto-perfecționare, punctualite, capacitatea de a lua decizii in condiții de stres

 

 

 

 

 

 

Competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului

MS Office, Windows 7/8/8.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Permis(e) de conducere

Categoria B

 

 

Informaţii suplimentare

Am aparut in emisiuni la postul Trinitas tv, sun membru in asociatia AHPCR, AM EMISIUNI LA POSTUL DE RADIO ONLINE Fxnet- radio, emisiuni tv, stiri online, am o rubrica in revista europeana de psihologie si in Ultrapsihologie

Persoana de contact : Petrișor Țepurlui; Irina Holdevici ; Odett Dumitriu

 

 

Anexe