Cabinetul de psihoterapie va asigura o rezolvare cât mai eficientă si prompta a problemelor Dvs. prin psihoterapie online care se desfasoara cu ajutorul unui psiholog online  care are rezultate clare și dovedite științific fie prin participarea fizica a Dvs. in cadrul ședințelor desfășurate in cabinet, Psihoterapeut Stoica Andreea Simona - Telefon: 0723 841 059

asi

PSIHOTERAPIA EXPLICAREA TEHNICILOR TERAPEUTICE : tehnici terapeutice

Tehnicile cognitiv-comportamentale sunt orientate pe modificarea cognitiilor si a comportamentelor care ajuta la mentinerea problemele clientului. In functie de nivelul la care se intervine sunt clasificare in:

a) tehnici de interventie la nivel cognitiv,

b) tehnici de interventie la nivel comportamental

c) tehnici de interventie la nivel biologic.

Tehnicile de interventie la nivel cognitivpot fi de trei tipuri: a) tehnici de restructurare cognitiva, care cuprind orice tehnici prin care se urmareste modificarea gandurilor si evaluarilor ce au implicatii pentru problemele emotionale ale clientilor, b) tehnici de rezolvare a problemelor si antrenament care urmaresc dobandirea de abilitati pentru rezolvarea problemelor practice si c)tehnici de inoculare a stresului care vizeaza modificarea mecanismelor de coping emotional. Prin aceste tehnici se modifica factorii cognitivi reducandu-se astfel discrepanta cognitiva.

Interventia la nivel comportamental cuprinde o serie de tehnici care se bazeaza pe principiul conditionarii operante. Tehnicile psihoterapiei comportamentale dupa Coleman, Bucher si Carson sunt: a) tehnica stingerii comportamentelor nedorite, b) tehnica desensibilizarii sistematice, c) psihoterapia aversiva, d) metoda modelarii si e) psihoterapia asertiva.

Interventia la nivel biologic cuprinde tehnici care vizeaza modificari biologice cum sunt tehnicile de relaxare. Tot in aceasta categorie sunt cuprinse si tehnicile bazate pe principiile conditionarii clasice, cum ar fi: expunerea gradata, flooding-ul, desensibilizarea progresiva si tehnicile de control al respiratiei.

 

  1. Psihosomatica: terapia psihologica a bolilor cronice: cancer, astm, obezitate, anorexie, bulimie, boli gastro-intestinale, boli cardiace, psoriazis
  2. Tehnici de hipnoza si relaxare
  3. Tehnici de manipulare si negociere
  4. Tehnici de restructurare cognitiva
  5. Tehnici de relationare in cuplu
  6. Tehnici de perfectionare a limbajului non-verbal